Τηλ.Παραγγελίες 2461026178

Το χαλί σας μην ξεχνάτε ποτέ ότι είναι ένα έργο τέχνης έχει μια αξία και πολύ συχνά όχι μικρή. Η απόκτησή του σας έδωσε μεγάλη χαρά και αυτή τη χαρά πρέπει να την κρατήσετε πολύ καιρό.

Χαρά και καμάρι καθώς θα ζείτε μαζί του μέσα στο χώρο σας. Βέβαια για να διατηρηθεί χρόνια σ’ αυτή την καταπληκτική κατάσταση που το αγοράσετε και για να ζήσει όσο ένας ελέφαντας θα πρέπει να το φροντίζετε προσεκτικά.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι το υλικό του, το μαλλί είναι μια ζωντανή ίνα και δίνει στο χαλί σας ιδιότητες, είναι ελαστικό, γυαλιστερό, δε σπάζει και ακόμη λόγω της ρυπαρότητας του δεν λερώνει, δηλαδή το μαλλί κρατά για πάμπολλα χρόνια το λίπος του και τη ρυπαρότητα και πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να χάσει αυτό το θαυμάσιο χαρακτηριστικό του.

Και τρόπος για να το χάσει είναι το τακτικό πλύσιμο με απορρυπαντικά που περιέχουν χημικά συστατικά , κανένας ανατολίτης δεν θα διανοείτο να πλύνει το χαλί του με απορρυπαντικό και με ένα λάστιχο στο μπαλκόνι όπως δυστυχώς κάνει πολύς κόσμος. Η υπερβολή πάντα βλάπτει όσο κακό μπορεί να το κάνει η εγκατάλειψή του στη σκόνη, το ίδιο κακό του κάνει η υπερβολική καθαριότητα η λανθασμένη καθαριότητα. Η καλύτερη μέθοδος βασανισμού του και τρόπος καταστροφής είναι τα δυνατά χτυπήματα και τα τινάγματα από ειδικά χειροδύναμα άτομα. Όχι λοιπόν στα χτυπήματα και στα χτυπητήρια, όχι στα βασανιστικά τινάγματα στις βεράντες γιατί πέφτουν τα υφάδια και σπάζουν τα στημόνια , ΝΑΙ στη ηλεκτρική σκούπα κι ας ήταν παλιά απαγορευμένο μέσο καθαρισμού χαλιών , είναι σήμερα αποδεδειγμένο το μόνο ασφαλές μέσο για τον καθαρισμό.

Εσείς που έχετε τα χαλιά και ξέρετε πόσο τακτικά πατιούνται , αποφασίζετε αν πρέπει δύο φορές την εβδομάδα, η μια φορά κάθε δεκαπέντε μέρες ή μια φορά το μήνα να το καθαρίζετε με την ηλεκτρική. ΌΧΙ στις υπερβολές στην καθημερινή χρήση της ηλεκτρικής και ΌΧΙ στη χρήση της ηλεκτρικής βούρτσας πάνω στα χαλιά. Την άνοιξη όταν θα σηκώσετε τα χαλιά σας χρειάζονται ένα επιμελημένο καθάρισμα με την ηλεκτρική και κατόπιν μ ένα καθαρό λευκό πανάκι τρίψτε τα καλά προς τη φορά του πέλους βουτηγμένο σε ξύδι και νερό προς ένα μέρος. Φροντίστε να στεγνώσουν καλά να μην είναι καθόλου υγρά και τυλίξτε τα , από την ανάποδη και βάλτε αντισκωρική προστασία και φυλάξτε τα σε ανοιχτόχρωμες πάνινες σακούλες για να παίρνουν αέρα μέχρι το φθινόπωρο.

Πλύσιμο δεν χρειάζονται τα χειροποίητα χαλιά κάθε χρόνο. Γιατί όπως είπαμε θα χάσουν τη ρυπαρότητα τους που δεν τα αφήνει να λερωθούν. ΌΧΙ καθάρισμα και πλύσιμο με χημικά. Ένα τέτοιο καθάρισμα καταστρέφει το 40% της αξίας του και το 10% της ομορφιάς του χαλιού. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην τοποθέτηση διαφόρων φυτών του σπιτιού επάνω στα χαλιά . ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ γλάστρες επάνω στα χαλιά, η υγρασία είναι ο χειρότερος εχθρός του μαλλιού. Λεκέδες γενικά οτιδήποτε στάξει πάνω στο χαλί σας και το αντιληφθείτε πρέπει αυτομάτως να σκύψετε και να το καθαρίσετε με ένα λινό άσπρο πανί τρίβοντας προς τη φορά του πέλους.

Ακολουθείστε τις συμβουλές μας που άλλωστε δεν σας κοστίζουν τίποτε ώστε τα χαλιά σας να τα χαρούν και τα εγγόνια σας . Ας μην καταστραφούν πριν την ώρα τους, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ας διατηρήσει την ακτινοβολία και την ομορφιά του για πολλά χρόνια ακόμη και την αξία του για την οποία άλλωστε δώσατε τα χρήματά σας.

X
Μετάβαση στο περιεχόμενο