Τηλ.Παραγγελίες 2461026178
History 750x450

Τα Ανατολίτικα χαλιά υπήρξαν, για αιώνες ένα εξαίρετο παράδειγμα των εκάστοτε πολιτιστικών ρευμάτων ανάμεσα στους Ανατολικούς και Δυτικούς πολιτισμούς τα οποία δεν μπόρεσε να σταματήσει καμία διεθνής άμιλλα ή ιστορική μάχη.

Οπλισμένοι άντρες από θάλασσα και ξηρά. Από το Βόσπορο ως τα Πυρηναία (Γαλλία- Ισπανία) από καιρό σε καιρό και με διαφορετική κάθε φορά επιτυχία, παίξανε ένα σκληρό παιχνίδι στον πολιτικό και θρησκευτικό τομέα (κυριαρχία).Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει οπωσδήποτε, ότι τα Ανατολίτικα χαλιά έχουν κατακτήσει τη Δύση, μέσα στην ίδια της την αγορά, Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης έχει δείξει ότι είναι ικανή να ολοκληρώσει την υφολογία και την πολιτιστική δομή της Ευρώπης. Οι λόγοι της επιτυχίας αυτής ανάγονται στην ικανότητά τους να συγκεντρώνουν λειτουργικά και διακοσμητικά στοιχεία (Αυτό οφείλεται και στην ικανότητά τους να περάσουν από τα “τσαντίρια” στη δημιουργία παλατιών και αυτοκρατοριών. Κατάφεραν έτσι να κάνουν τα σπίτια μας πιο αναπαυτικά , πιο ζεστά και πιο όμορφα.

 2.500 χρόνια παράδοσης δεμένα κόμπο-κόμπο

1947 μ.Χ.

Στην Ανατολική Ασία, μια αρχαιολογική αποστολή με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ρουτένκο ανακαλύπτει στον τάφο ενός πρίγκιπα, κάτι μοναδικό. Ένα χαλί σπάνιας ομορφιάς , κατασκευασμένο το 500π.χ.!Είναι εκπληκτικό το πόσο καλά διατηρείται , αλλά ακόμα πιο εκπληκτικό είναι το πόσο μοιάζει με τα χαλιά, που 2.500 χιλιάδες χρόνια μετά, κατασκευάζονται από φημισμένους τεχνίτες της περιοχής. Σήμερα αυτό το χαλί , το πιο παλιό στον κόσμο, μπορείτε να το θαυμάσετε στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης του πρώην Λένινγκραντ. Ένα χαλί όμως μπορείτε να το θαυμάζετε κάθε μέρα στο σπίτι σας. Γιατί γενιά τη γενιά η μαγική αυτή τέχνη έφθασε ολοζώντανη ως τις μέρες μας και κάθε χαλί κρατάει σφιχτά δεμένα στους κόμπους του τα μυστικά.

X
Μετάβαση στο περιεχόμενο